Искаме резултатът да е честен за всички участници. Това заяви

...
 Искаме резултатът да е честен за всички участници. Това заяви
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Атакувахме ЦИК, защото искаме резултатът да е честен за всички участници в изборите

 Искаме резултатът да е почтен за всички участници. Това съобщи Антоанета Цонева от “Демократична България ” в ефира на Дарик радио по отношение на подадената тъжба от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България ” против решението на Централната изборна комисия от 20 февруари, с което гласовете от машинния избор не се броят настрана, а непосредствено се сумират в общия протокол с вота от хартиените бюлетини.

 

“Прокситата на хартиената коалиция толкоз брутално нападнаха вътре в ЦИК метода, по който ще се регистрира резултатът. Tова провокира голямо неодобрение. И в обществото, и в политическите партии. Представителите на хартиената коалиция явно не схващат какъв брой огромен проблем основават като вършат по този начин, че изборният резултат да бъде недействителен и оспорен ”, сподели тя.

 

По тематиката с даването на военно-техническа помощ на Украйна Цонева акцентира, че би трябвало доста деликатно да се обмислят споразуменията и покупко-продажбите на България по този начин, че българската войска да се модернизира оптимално бързо и на високо равнище. По думите и в това връзки се пропущат големи благоприятни условия.

 

“Това са доста предизвикателни времена пред самото ръководство, тъй като това значи рационализация на българската войска с една скорост, която ние мъчно бихме могли да си позволим в друго време. Модернизацията на армията е директно обвързвана с нашия народен интерес и нашата национална сигурност и ние би трябвало да бъдем част от процесите, които се основават в поддръжка на Украйна и нейните военно-технически благоприятни условия ”, съобщи тя.

 

Бившият депутат уточни дългото време, в което няма държавно управление, излъчено от Народното събрание, като причина за неуспеха на България с Шенген и еврозоната. Според нея е доста значимо да се образува кабинет, определен от Народното събрание, който да има ясни цели и институциите да работят в техния порядък.

 

“Ангажиментите, които поемаме, са свързани точно с това България да не губи своята посока и темпото, с което е тръгнала към сърцевината на Европа. Защото нашият разцвет, благосъстоянието на хората, равнището и качеството на институциите зависи от това ние да сме в ядрото на този съюз ”, добави тя.

 

“Ако в идващия парламент ние съумеем да приемем нужните закони, може да се седне на масата още веднъж и да се приказва за еврозоната. Не би трябвало да се изпуска мандата на тази еврокомисия.

 

Не можем да си позволим да затворим този исторически прозорец ”, сподели Цонева като посочи, че “Възраждане ” вършат референдум за спасяването на българския лев, без да разяснят на обществото, че хората и бизнесът ще изгубят минимум 300 млн. лв. от транзакционни такси и че лихвите на банките и гаранциите във връзка с капиталов капитал ще бъдат разнообразни, а в това време тези хора разполагат с влогове, лизинги и ипотеки в евро.

 

Антоанета Цонева дефинира глобите по Магнитски като “голям пестник ” върху репутацията на България. “Допуснати са законодателни промени, които дават опция на един регулатор да лиши бюджета от 600 млн. лв..

 

Този вид ръководство би трябвало да завърши ”, сподели още тя и изрично съобщи, че в идната предизборна акция коалиция “ПП-ДБ ” доста ясно ще показва ограниченията и решенията, които би трябвало да се подхващат, с цел да се ограничи мащабът на тези практики.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР